Veelgestelde vragen

Wat is Splitt?

Vanaf nu kun jij eindeloos drankjes en rondjes halen zonder daarvoor af te rekenen. Wij splitten achteraf het totale bedrag en schrijven alleen de drankjes van je rekening af die jij zelf hebt opgedronken. Hoe ideaal is dit?!

  • Splitt = nooit meer vrienden die minder rondjes halen en betalen dan jij
  • Splitt = nooit meer betalen dan je zelf drinkt
  • Splitt = nooit meer achter je geld aan
  • Splitt = voor eindeloos veel vrienden drankjes halen, maar toch alleen voor jezelf betalen

Hoe werkt Splitt?

Installeer de app en koppel eenmalig je bankrekening.

  • Maak een rekening aan door vrienden uit te nodigen. Of haak aan bij een rekening van een vriend.
  • Bestel drankjes voor je vrienden.
  • Laat de digitale betaalkaart scannen.
  • That’s it. Enjoy Splitt!

Worden mijn gegevens veilig beheerd?

Alle gegevens worden volgens de AVG beheerd en opgeslagen. De betalingen worden verwerkt door de zeer betrouwbare betaaldienst Online Betaal Platform. Check voor meer info onze privacy policy.

Wat gebeurt er als ik niet voldoende geld op mijn rekening heb?

Wij gaan er vanuit dat je voldoende saldo op je rekening hebt. Mocht deze situatie toch voorkomen dan wordt je account tijdelijk geblokkeerd. Je ontvangt van ons per sms een iDEAL link om het verschuldigde bedrag alsnog te voldoen. Wij brengen dan ook €1 extra transactiekosten in rekening. Mocht het bedrag alsnog niet worden voldaan, dan besteden wij de openstaande rekening uit aan een incassobureau.

Wat zijn de transactiekosten voor het gebruiken van Splitt?

Bij het verrekenen van het door jou verschuldigde bedrag brengen wij slechts 39 eurocent transactiekosten in rekening.

Wat gebeurt er als mijn telefoon uitvalt of kwijtraakt terwijl ik deelneem aan een rekening?

Je kan nog steeds blijven deelnemen aan de rekening, alleen zelf geen rondjes meer halen. Als je je rekening even op pauze wilt zetten, of je vertrekt dan kunnen je vrienden dit ook voor jou aangeven in de app.

Hoe reken ik af aan de bar?

Afrekenen met Splitt is pin- en cashloos. Zodra je een rekening hebt gestart, zie je een digitale betaalkaart in beeld. Als je een rondje bestelt, laat je deze betaalkaart scannen door de barmedewerker.

Zit er een limiet aan een rekening?

We hanteren per dag (9:00 tot 9:00 uur) een limiet van EUR 50 per rekening. Wij waarschuwen op tijd, zodat je weet waar je aan toe bent. Je kunt ook tussentijds je openstaande saldo via iDEAL betalen, zodat je weer EUR 50 kunt besteden.

Moeten al mijn vrienden waarmee ik op stap ben Splitt downloaden?

Nee, tot een bedrag van EUR 5 is dit niet nodig. Na de uitnodiging die ze van jou hebben ontvangen worden ze gelinkt naar een webversie van jullie groepsrekening. Na het koppelen van de bankrekening kan je vriend tot een limiet van EUR 5 ook rondjes halen.

Zodra je vrienden vervolgens de app downloaden kunnen ze direct tot een limiet van EUR 50 per rekening rondjes halen.

Kan ik Splitt ook gebruiken voor bijvoorbeeld een taxi, een etentje of bij niet deelnemende uitgaansgelegenheden?

Ja, dit is mogelijk. Het verschil is alleen dat jij of een vriend dit bedrag zelf zal voorschieten en invullen in de app. Wij zullen vervolgens zorgen dat dit bedrag wordt verrekend met de andere deelnemers aan de rekening. Mocht het zo zijn dat iemand bij het opmaken van de rekening geld zou moeten krijgen, dan incasseren wij dit bedrag voor hem of haar bij de andere deelnemers en storten dit als saldo bij op zijn of haar rekening. Dit saldo kan de gebruiker vervolgens laten uitkeren of gebruiken voor een volgende gelegenheid.

Handig: tip de uitgaansgelegenheid bij ons of tip hen om kosteloos aan Splitt deel te nemen.

Kan ik met één rekening bij meerdere uitgaansgelegenheden drankjes bestellen?

Jazeker dat dit mogelijk is. Je kan met Splitt de gehele avond bij alle deelnemende horeca met dezelfde rekening rondjes halen.

Daarnaast kan je Splitt ook gebruiken voor alle overige uitgaven die je doet. Stel je pakt een taxi dan kan degene die dit bedrag betaalt het bedrag invoeren in de app en vervolgens zorgen wij dit wordt verrekend.

Wanneer rekenen jullie het openstaande bedrag af?

Het openstaande bedrag rekenen wij de eerstvolgende ochtend om 9:00 uur af. Het kan 1 tot maximaal 3 dagen duren voor het bedrag van je rekening is afgeschreven.

Hoe rekenen jullie het openstaande bedrag af?

Om 9:00 uur in de ochtend sluiten wij de rekening. Het bedrag aan drankjes die jij hebt gedronken wordt vervolgens automatisch van je rekening afgeschreven.

Wat gebeurt er als mijn vrienden minder rondjes halen dan ik?

Dan betaal je nog steeds alleen maar je eigen drankjes. Splitt zorgt dat je alleen meebetaalt aan de rondjes waar jij aan meedoet. Je zou in theorie zelfs een rondje kunnen halen met alleen maar drankjes voor je vrienden en geen een voor jezelf, zonder daar zelf aan mee te betalen.

Maak een afspraak

Laat je gegevens achter en wij bellen je terug.