Beste Android-apps ...

Beste Android-apps in de Google Play Store week 11 - 2020

Pinterest Lite
Pinterest is een soort digitaal prikbord waar je zelf een bord aan kunt maken of mensen volgen met een interessant prikbord. Er zijn duizenden verschillende borden die je weer kunt voorzien van pins naar plaatjes of websites. Dit kan gaan over huisinrichting en architectuur, mode en stijl maar ook gadgets, recepten en Star Wars. Heb je niet veel opslaggeheugen op je telefoon? Dan is er nu de Lite-versie van Pinterest. Deze app neemt weinig geheugen in maar laat je toch alle functies van Pinterest gebruiken.

Splitt
Of je nou uitgaat met vrienden, online een groepsvakantie boekt of een cadeau voor een collega voorschiet, iedereen kent het gedoe van samen betalen. Je moet elkaars rekeningnummer weten, betaalverzoekjes bijhouden of om geld blijven vragen aan degene die het overmaken vergeet. Dit kan eenvoudiger met de betaalapp Splitt.

Doordat Splitt aan je bankrekening is gekoppeld worden alle uitgaven - die je samen bijhoudt in de app - binnen 1 tot 3 dagen op je rekening bij- of afgeschreven. Ook heeft Splitt een betaalfunctie die werkt met QR-codes voor een hele groep. Daarmee kan je nu in meer dan 150 bars en restaurants betalen.

Zo werkt het
Met de Splitt-app maak je met al je vrienden een groepsrekening aan. Hierin komen alle uitgaven in een tijdlijn te staan. Zo zie je wie er heeft voorgeschoten, wie er mee betalen en hoe laat de betaling is gedaan. Het maakt niet uit wie de betaling doet. Per uitgave kan je kiezen wie er meedoen en het precieze bedrag per persoon kiezen. Elke ochtend om 8 uur is de afrekening en wordt je eindsaldo bepaald. Doordat de app aan je bankrekening is gekoppeld schrijft Splitt binnen 1 tot 3 dagen (afhankelijk van je bank) het juiste bedrag op je rekening bij- of af.

Recente berichten