Splitt nu breed beschikbaar - Emerce

Splitt nu breed beschikbaar - Emerce

Splitt nu breed beschikbaar - Emerce

Tikkie krijgt er een concurrent bij, zij het met een subtiel verschil: Splitt profileert zich als dé betaalapp voor groepen.

De app is deze week officieel gelanceerd, al was hij al geruime tijd beschikbaar in de regio Utrecht. Daar wonen en werken de meeste bedenkers, onder wie Johanan Fraanje van Dutch Concepts.

Het idee voor Splitt is voortgekomen uit eigen ervaring en frustratie. Zelfs met gebruik van verrekenapps bleef rekeningen delen en betalen met vrienden, collega’s of teamgenoten ‘altijd problematisch’. Met Splitt heb je Tikkie, WieBetaaltWat of het ouderwetse Excel-bestand niet meer nodig, zeggen de makers.

Het concept was in eerste instantie bedoeld voor de ‘natte horeca’. ‘Vroeger legde iedereen gewoon dertig euro in, haalde iemand rondjes en werd er uit de pot betaald. Doordat nu alles met de pinpas wordt betaald, worden er ook veel minder rondjes gehaald,’ vertelde Fraanje in 2018 aan Utrechtcentrumoost.

Met app kan kun je een groepsrekening aanmaken. Hierin komen alle uitgaven in een tijdlijn te staan. Zo zie je wie er heeft voorgeschoten, wie er mee betalen en hoe laat de betaling is gedaan. Het maakt niet uit wie de betaling doet.

Per uitgave kun je kiezen wie er meedoen en het precieze bedrag per persoon selecteren. Elke ochtend om 8 uur is de afrekening en wordt het eindsaldo bepaald. Doordat de app aan je bankrekening is gekoppeld schrijft Splitt binnen 1 tot 3 dagen (afhankelijk van je bank) het juiste bedrag op je rekening bij- of af.\

Ook heeft Splitt een betaalfunctie die werkt met QR-codes voor een hele groep. Daarmee kan al in meer dan 150 bars en restaurants worden betaald.

Dat is volgens CEO Patric Kint het belangrijke verschil met Tikkie. “Als je met groepen wilt betalen, moet je buiten de app bijhouden wie wat heeft betaald en dan maar hopen dat ze hun deel alsnog betalen.”

Splitt, zeven man sterk en nog altijd gevestigd in Utrecht, wil zich niet alleen op horeca toeleggen. Je kunt de app ook gebruiken om (gezamenlijk) boodschappen te betalen in studentenhuizen en ook tijdens vakanties is de app volgens Kint heel goed te gebruiken.

Het businessmodel is simpel: per dag dat je de app gebruikt betaal je 25 eurocent. “En dus niet per transactie, zoals bij sommige parkeerdiensten.”

Verder werkt de startup aan integraties met betaakassa’s waardoor Splitt PAY breed beschikbaar komt als betaalmiddel voor iedereen. Kint: “Daar gaan we per transactie een nog nader te bepalen fee voor vragen.”

Bron: Emerce

Bel mij terug

Laat je gegevens achter en wij bellen je terug.

Bel me terug